30 kulturpersonligheter i öppet brev till Kinas president Xi Jinping: ”Frige Gui Minhai!”

Ett antal mycket välkända anti-kina hat-agitatorer publicerade ett upprop i flera svenska media på onsdagen. 19 februari 2020. [1]

Uppropet väcker en rad mycken allvarliga frågor.

Man talar om att sluta hota och förolämpa personer som ”kritiserar Kina”, men det är inte fråga om någon ”kritik” utan öppet grovt rasistisk och förfalskad information som inte har någon förankring i verkligheten. Folk i Kina är mycket nöjda med hur landet styrs, landet har lyfts från 90% fattigdom och analfabetism till ett av världens bästa länder. Man har infört ett fungerade folkstyre och en, jämfört med länder som Sverige, otrolig personlig frihet för individen. Kinas folk är dessutom världens mest intelligenta och bland världens bäst och allsidigt informerade. Ingen information censureras som i Sverige och ingen massövervakning eller massangivelse som den statligt finansierade Näthatsgranskaren.

Dreven i Sverige är antisinotism, alltså samma slags rasistiska drev som vi en gång såg i Tyskland förra seklet och som kallas antisemitism, hat mot judar. Här rör det sig om samma sak, men hat mot kineser, och det börjar nu sprida sig på gatorna i Sverige, likt en gång i det forna Tyskland. Varför skulle inte Kina protestera genom sin ambassadör. Det är hans uppgift.

Alla i Kina är förstås inte nöjda eller lyckliga, kriminella, våldsverkare, terrorister, mördare och utpressare anser att dom är förtryckta och sprider gärna sitt budskap via västerländska media och journalister.

Gui Minhai’s mänskliga rättigheter är mycket väl respekterade, men hur är det med de mänskliga rättigheterna för hans offer. Han har ju flera liv på sitt samvete, minst två gånger har han flytt från rättvisan och han har hållit sig undan över tio år, uppenbart även gjort sig skyldig till urkundsförfalskning, och andra mycket allvarliga brott.

”Kina skall frige Gui”. Skall vi även låta brottslingar i Sverige fritt återvända hem, brottslingar som Ephrem Yohannes, Elin Krantz mördare, eller kanske Rakhmat Akilov, Drottninggatan terroristen, eller Abraham Ukbagabir, IKEA mördaren.

Gui sitter för närvarande häktat under polisens brottsutredning. Varför skulle han inte göra det. Även Sverige häktar ju grova brottslingar och ställer dom inför rätta. Varför skall Kina inte kunna göra det.

Svenska media och dessa hat-agitatorer skadar alltmer Sveriges rykte i Kina, köparna börjar undvika svenskar, Volvo, eller snarare Volvos ägare, har uppenbart börja göra förändring för att kunna skydda sin investering. Det gäller även många andra företag som välvilligt investerat i Sverige.

Sverige börjar bli ett land som alltmer framställs som opålitligt.

Sverige är knappas någon demokrati, det finns inget folkstyre, folket kan inte varken påverka eller styra besluten av makten, och vi skall heller inte glömma att även Tyskland 1933 hade både demokrati och yttrandefrihet, och hur den yttrandefriheten då missbrukades precis på samma sätt som idag i Sverige.

[1] https://www.dn.se/kultur-noje/30-kulturpersonligheter-i-oppet-brev-till-kinas-president-xi-jinping-frige-gui-minhai/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to 30 kulturpersonligheter i öppet brev till Kinas president Xi Jinping: ”Frige Gui Minhai!”

 1. Rolf Nilsson says:

  Vore intressant med din kommentar till den här ledaren i AB.
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/e8468a/corona-avslojar-slavlonearbetet

  Like

  • mychinaway says:

   Att dom ljuger grovt. Med hänsyn till köpkraft av nettolönen har man i Kina dubbelt till fem gånger så bra betalt som i Sverige. En kvalitets elbil kostar 40,000, 600,000 i Sverige och gör samma jobb, en resa till flygplatsen i Kina, samma avstånd, 7 kronor, i Sverige över 150. Det är skatter som driver upp priset i Sverige, både synliga och förtäckta. Just nu pågår i Sverige en massiv koordinerad propagandakampanj mot kineser och Kina, betydligt mer intensiv än den som en gång drevs i Tyskland mot judarna. På SR skrivs idag, ”Läkaren som slog larm om coronaviruset, och sedan dog, har blivit en symbol för yttrandefriheten. Han kan vara den som orsakar kinesiska regimen dess värsta kris hittills.” Grov lögn. Problemet var att han inte slog larm som han skulle, utan påbörjade en ryktesspridning. När jag går och läser kommentarerna (på kinesiska) är är det ingen hejd på prisandet för regeringens åtgärder och agerande. 94% stöd, i Sverige 3%, för regeringen. Svenska statliga styrda media ljuger svenskarna rätt upp i ansiktet och driver ren propaganda efter samma modell som 1933 i Tyskland. Läs även https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/20/30-kulturpersonligheter-i-oppet-brev-till-kinas-president-xi-jinping-frige-gui-minhai/

   Liked by 1 person

 2. Pingback: Den tragiska sagan om Gui Minhai | My China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s