Bonniers och media fortsätter sina rasistdrev mot kineser

Svenska medias agerande liknar allt mer förra seklets drev mot judarna, bara att målet för förtalet nu är kineserna. Rasismen blir allt grövre på den monopolistiska nyhetsgruppen. Då, antisemitism, nu antisinotism.

P-egtetretretebp

Inte sedan nazismens dagar har vi upplevat sådana ras förföljelser som vi idag ser. Var är DO, var är åklagarna, varför får dom fortsätta.

Claas Relotius fick sparken från den anrika tyska tidningen Der Spiegel efter att “avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi” ägnat sig åt ”faktafantasi”. Der Spiegel agerade, man kallade det en katastrof som skadat tidningen rykte. När samma sak händer på Bonniers får Relotius-journalsiterna bara obehindrat fortsätta falsarierna.

Varför inte lyssna på vad Gui Minhai själv säger. [1] Han vill inte veta av dessa svenska drevande ljugande grupper som nu i Kina har gets öknamnet ”Ondskans gäng”, en parafras på De Fyras Gäng.

Man ljuger rätt ut förfalskar och förvränger. För det första är epidemin nu under kontroll, även om faran inte är helt över och 75% av de smittade har tillfrisknat, 75% av fabrikerna producerar, trafiken är som vanligt.

Jag är en av dessa 50 miljoner människor som påstås vara isolerade, [2] med strikta karantänsregler, feberkontroller, förbud mot folksamlingar och kontroller vid lands- och stadsgränserna.

P-b44a6cc0d8bf73856f38f3b32f40b3baFörbannad grov lögn. Vi är uppmanade att undvika att skapa folksamlingar, men jag går och handlar mat som vanligt, men mer sällan, jag tar mina promenader som vanligt, livet fungerar normalt men lite annorlunda, och några kontroller på vägarna har jag inte sett. Det enda som stämmer är att man tar temperaturen överallt, men det är inte tvingande. Alla, även jag, ställer upp på det. Allt fler börjar nu kasta munskyddet. Ingen protesterar. Ingen auktoritär regim finns. Snarare råder ett mycket fint och harmoniskt samförstånd mellan folket och ledningen, mycket olika den råa toppstyrda auktoritära svenska modellen.

På vissa platser i Wuhan är det fortfaran annorlunda, men epidemin går klart mot sitt slut i Kina.

Det stora virusutbrottet skedde i Wuhan, och det kom inte från fladdermöss, för dom djuren finns inte i det området. Idag vet vi att viruset kom från USA, men om det skapades där eller kom till USA från någon annanstans vet vi inte – ännu.

Dödsfallen, letaliteten, av enbart viruset ligger på ungefär 1.5%, vilket är normalt för alla förkylningsvirus. Av alla smittade får 85% eller mer bara en lätt förkylning, 15% känner sig sjuka, 5% kan behöva intensivvård, alla siffror bara normala för influensa epidemier.

Ingenting står på spel för XiJinping, det är ingen hejd på hyllningarna på sociala media både inom landet och från organisationer som WHO. Kinas kamp mot viruset prisas över hela världen, utom på rasistiska svenska tidningar förstås.

Det har byggts mer än två sjukhus i Wuhan, och det fanns ingen skriande brist, utan behovet var mycket väl tillgodosett. Inte finns det någon bristfällig vård heller, för de flesta smittade behöver ingen vård. Bara en plats att sova på tillfälligt och isolerat, så dom inte smittar andra.

Skolstarten har inte alls skjutits upp. Undervisningen pågår för fullt, men på distans. Eleverna samlas hemma hos någon i kvarteret, en äldre fungerar som coach, och alla var redan vana vid att umgås på detta sätt. Barnen satte själva upp WeChat systemet.

Det står inte alls någon skyddsutrustad personal och tar tempen utanför livsmedelsaffärerna. I våra livsmedelsaffärer tar man inte ens tempen längre och handsprit och munskydd finns att köpa.

Svenska nyheter är inget humorprogram, [3] det är grov rasistisk förolämpning av identisk samma modell som i Tyskland 1933. ”Beschuldige den Juden“ skrev media då, skyll på kineserna skriver media nu. Antisemitism kallades det då, antisinotism kallas det nu.

Gui Minhai satt inte ”fängslad i Kina i över fyra år utan rättegång”, han satt häktad under polisutredningen, precis som om det vore i Sverige, efter över en dekad av brottslig bana. Det tog tid att reda ut.

Inte heller var det någon ”okänd domstolsprövning”, det var en offentlig rättegång med medlemmar ur allmänheten närvarande som hade kungjorts på vanligt sätt. [4] Ambassadören hade dessutom månader tidigare förklarat att Gui skulle ställas inför rätta.

Gui valde själv att återta sitt kinesiska medborgarskap och hade offentligt långt tidigare signalerat att han skulle göra det. Redan den 9 februari 2018 [5]. Kinas ambassadör har inte bara rätt att påpeka rasismen, han har skyldighet att göra det. Det är hans jobb.

Gui Minhai förtjänar respekt, han har visat att han har ryggrad, mycket olika de syltryggar och notoriska lögnare som skriver för media i Sverige, och som nu har stämplat som ”Ondskans gäng”. Gui vill inte längre veta av er. För mig framstår han som en intressant, trevlig och vänlig person, men som är naiv och är mycket lätt påverkad och utnyttjad. Det är precis vad den svenska mobben gör. Utnyttjar honom, hans familj och dotter för egna syften. Vidrigt.

Gui vill nu i lugn och ro bygga upp relationerna med sina vänner och familj, och Kina ger honom skydd mot denna svenska mobb.

Det är verkligen tid att inför vad (SD) har föreslaget, personligt ansvar med möjlighet till böter, avsked, och fängelse för journalister som missköter sig. Det bör även gälla för ägarna, VD och chefredaktören. Vi får arbeta på att få det infört snarast.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.

Domstolsprotokollet finns här, både i original och i svensk översättning. [4]

 

[1] https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/27/vidriga-lognaktiga-falska-media-och-journalister-ni-borde-skammas/
[2] https://www.dn.se/nyheter/varlden/50-miljoner-isolerade-i-kina-efter-virusutbrottet/
[3] https://www.expressen.se/nyheter/kinas-ambassad-sagar-svts-svenska-nyheter/
[4] https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/29/domen-gui-minhai-och-ondskans-gang/
[5] https://www.scmp.com/news/hong-kong/law-crime/article/2132797/sweden-using-me-chess-piece-says-detained-hong-kong

https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/26/brister-medias-bolder-av-logner-nu/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Bonniers och media fortsätter sina rasistdrev mot kineser

  1. Rolf Nilsson says:

    Du skriver : “Idag vet vi att viruset kom från USA, men om det skapades där eller kom till USA från någon annanstans vet vi inte – ännu.”, men anger ingen källa för detta påstående. Finns det någon?

    Like

  2. Pingback: Den tragiska sagan om Gui Minhai | My China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s