Mediekonflikt mellan USA och Kina

Den skamlösa rasismen och desinformationen fortsätter på svenska statliga media i det Perfekta Sverige. Egentligen är det inget någon konflikt alls, utan en flodvåg av propaganda från USA, som tycks bli allt mer desperat.

800_ap_china_journalist_110306-P.jpgSverige Radio förnekar sig knappast som statens propagandakanal, i USAs tjänst. Jag hade missat artikeln och utrikeskrönikan från 24 mars 2020, men det är inte för sent att kommentera den. [1]

Det är inte fråga om någon konflikt. Kina har tröttnat på att bli behandlad av västs media och journalister som ohyra, förr hade man ingen kraft och makt att säga ifrån, men det har ändrats. Den rasistiska behandlingen fortsätter idag, och sådana här artiklar är just ett exempel. I Tyskland 1933 till 1946 förföljdes på samma sätt, med samma ordvändningar och ton, folkgrupper tills dessa människor trakasserades på gatorna och förföljdes. Även då kallades det yttrandefrihet och pressfrihet. Samma sak händer idag i Sverige men nu är målgruppen för förföljelserna asiater och främst kineser. Även idag kallas det i Sverige som då yttrandefrihet och pressfrihet.

För att förstå dagen, låt oss besöka historien.

P-nodogsorchinese-P.jpg

Skylten, ”Inga kineser och hundar” satt vid ingången till parken som då kallades ”Public Garden”, men idag kallas Huangpu, mellan 1890 and 1928 och ligger i Shanghai. [2] Det var en park anlagd av européerna. Västerlänningar flyttade in och slog sig ner i Kina lite som dom tyckte, och fritt tog för sig av Kina som dom tyckte. Utlänningarna etablerade så kallade ”concessions”, medgivande eller beviljade områden under kontrakt, över hela Kina. Det var huvudsakligen mellan 1911 och 1949, alltså efter att det kinesiska imperiet kollapsade, då Kina hade ”demokrati” och fram till att Folkrepubliken utropades 1949. [3] Metoderna var ungefär desamma som avtalet om Hong Kong 1898, ett erbjudande som Kina inte kunde säga nej till. Skriv på, eller ni blir väl behandlade, som kanonmat.

No Dogs and Chinese HuangpuparkOld2-P.jpgKineser behandlas otroligt nedsättande av västerlänningarna, som tredje klassens människor eller sämre, och i Kina har man har inte glömt. Det var då väst myntade uttrycket som bäst kan översättas, ”Kina är Asiens sjukdom”. Därför uppfattas all denna propaganda idag om ”kinesisk virus” som de grövsta av förolämpningar. Dessutom vet vi med stor sannolikhet idag att viruset är ett amerikanskt biologiskt vapen under utveckling som ”rymt” från ett militärt labb i USA [4,5,6] och vi vet samtidigt att viruset orsakade epidemier i USA redan 2019 innan det kom till Kina, vilket man bland annat trodde orsakades av ”vaping” eller e-cigaretter, men det har visat sig fel. Troligtvis var viruset redan vida spritt i USA långt innan det kom till Kina. [7]

”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet” skriver svenska statsmedia. Vilket dravel. Själv skulle jag sätt mer tilltro till en galen skallerorm med tandvärk och tarmvred än vissa svenska journalister och bloggare. Bilden av Kina man serverar upp till Sverige är så grovt förfalskad att både sovjetmedia och nazistmedia känns som ett Mad rattelsnake-P.jpgunder av fakta, sanning och fullständighet. Skolor och sjukhus blir koncentrationsläger i svenska media, häktade sitter i svarta fängelse och är fängslade utan rättegång, polisens icke skadande polisverktyg för försvar blir medeltida halsgrepar och tortyrredskap medan svenska polisen skjuter verkseld, terrorister och grova brottslingar på rymmen undan rättvisan blir ”vittnen” och ”flyktingar” som Sverige skyddar, media ljuger att Kina mörkade utbrottet medan offentliga handlingar i både USA och på WHO visar att Kina larmade redan ett par dagar efter viruset upptäckts, nämligen den 3 januari. När Kina internerar radikala terrorister innan dom dödar folk med lastbilar eller knivar som i Sverige, då blir det i ljugarmedia religiöst och etniskt förtryck. När USAs propagandasystem ”läcker” förfalskade dokument, en metod som nazisterna utvecklade, då presenteras dom i svenska statsmedia som fakta, utan varje källkontroll. Hur ofta har lögnen om kinesisk censur och diktatur malts om i Svenska media, och det trots att Sverige idag förmodligen har världen strängaste censur, och effektivaste angiverisystem. Uttryck dig ”fel” och utanför den statligt påbjudna åsiktsmallen, och du hamnar i en svensk politiskt styrd domstol.

Sveriges starkt politiserade agendajournalistik har fått svenskarnas förtroende för media att sjunka som en sten till en bottennotering i hela världen. Utredningen är amerikansk. Lögn och propaganda i långa banor fabricerat på löpande band. Tro inte dessa propagandafabriker.

En ”atombomb” mot en amerikansk ”bredsida” säger SR? Kan man inte räkna på SR. USA kastade ut 60 kinesiska journalister och klassade resten som utländska agenter och ”utländska beskickningar”, Kina svarade med att utvisa tretton journalister i respons, så – vem fyrade av ”atombomben”. ”Att ingen av journalisterna som sparkades ut haft något att göra med artikeln” är även det en rasande grov lögn. Alla som vet något om hur dessa media fungera vet att dessa utländska journalister i Kina skickar hem regelbundna rapporter, och journalister i USA skriver från dom på chefredaktörens order som chefredaktören instruerar dom. Viss var dom involverade, dom syntes bara inte. Samma sak gäller Sverige.

Kinas svar på USA-medias snyftbrev finns översatt längre ner.

Amerikanska journalister är ju ytterst välkända för att driva den amerikanska regimens och Den Djupa Statens propagandakanaler och vara dess spion agenter. USA journalisterna är inte bara ”USA beskickningar” utan del av USAs välkända spionage. ”I Kina finns det ju i princip ingen fri inhemsk press.” säger SR. Lögn, av den grövsta sorten. I USA domineras ock kontrolleras media av en väl definierbar grupp som binds samman på etniska, ekonomiska, och ideologiska grunder. Samma grupp som dominerar krigsindustrin, BigPharma, BigTech, och nästan all BigBusiness, samt den ljusskygga DDS eller Den Djupa Staten, även kallat ”Träsket”.

P-ocr-P.jpgVisserligen finns i Kina lagar som inte tillåter journalister och media att fungera filter och bilda en maktgrupp mellan regeringen och innevånarna, men det finns en verklig och fungerande fri press i Kina, olikt Sverige. Den finns främst på lokalnivå, för Kina består av över 1,000 folk och nationer med omkring 1,500 språk och över 30 skrivsystem i dagligt bruk. Däremot finns det regler hur mediamakten och yttrandefriheten tillåts att utnyttjas, man tillåter inget upprepande av Tyskland-modellen mellan 1933 till 1949 i Kina, men i USA och Sverige går det bra. I Kina finns verklig och reell, fungerande yttrandefrihet, vilken jag själv tillämpar i just detta inlägg. Man får uttrycka sin mening, men inte hur som helst – som i Sverige, som mest liknar det historiska skräckexemplet från Tysklands mörkaste tider.

I den mycket hårt toppstyrda Humanistiska Stormaktens, tillika diktaturen av sovjetmodell, Sverige, är det ju inget problem alls att se ur media kallas till det statliga MSB för möten, Myndigheten för SamhällsBeredskap, och där tilldelas instruktionen för nästa smutskastnings- och propagandakampanj. Sedan ser man tydligt hur samtliga medier under statlig kontroll, antingen direkt eller genom finansiering, skriver på samma ämne på samma sätt med samma ton och syfte i en välkoordinerad kampanj. Iakttagelsen är inte precis svår att göra för den som är läskunnig. Samtidigt gör man allt för att stänga ner störande element som folkmedia, även kallat alternativa media.

Så vad kan vi göra åt dessa propagandakampanjer med förfalskad desinformation. Alla dessa lögner, falska nyheter, hat-propaganda, och nyhetsfabrikationer som strömmat genom svenska och andra media som bloggar. Att verka genom svenska institutioner som ombudsmän eller domstolar är meningslöst, för Svenska media och journalister har sitt eget rättsväsende som står över det som alla vi andra är ansvariga inför, ett eget rättsväsende där dom själva dömer, och som vi sett, inga fälls eller bestraffas. Inte heller går det att längre kommentera, för endast kommentarer eller kommentatorer som stöder det svenska mediasystemet och skriver efter föreskriven statlig mall släpps fram på sajter som ”Ifrågasätt”.

USA är definitiv i panik över att föra fram sin propaganda, till den grad att man nu sanktionerar till och me FN organ som WHO därför att WHO inte dansar efter USAs pipa och fördömer Kina. Nu kommer även uppgifter att CIA har börjar finansiera bloggar som Samhällsnytt, som har fått allt svårare finansiella problem då alltfler läsare överger bloggen. Dom har flera gånger avslöjats med att förfalska.

Ett nätverk håller på att bildas, som tills vidare blivit kallat ”Óriens coetus”, det är latin och betyder Orientgruppen. Det är inte bara personer med svensk anknytning som är med. Vi kommer att skriva till kinesiska, japanska och koreanska myndigheter, det är dom språk vi behärskar, och och i sammanfattning och på deras eget språk summera och förklara dessa hat artiklar, vilket syfte dom verkligen har, och föreslå att journalisterna utvisas, precis som dessa amerikanska journalister, och sedan personligen portas i många år eller på livstid. Det är avsett att slå direkt mot individen. Kina har inte backat för USA, varför skulle dom backa för Sverige utan behandla svenska journalister och bloggare efter samma mall om dom inte sköter sig. Det går även att dra utländska journalister inför rätta i Kinas domstolar precis som USA ofta gör med andra förbrytare, och det även om dom inte befinner sig inom Kina och då blir dom internationellt efterlysta. Det kommer inte att bli några offentliga personligt riktade uthängningar eller publiceringar. Sedan hoppas vi att olika myndigheter lyssnar och agerar. En del svenska falska journalister är ju redan portade från Kina. Jag kommer att skriva mer om detta senare. Vi kommer även att göra anmälan till DO, Justitiekanslern, och Konstitutionsutskottet.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.

 

[1] https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1480609?programid=4773
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Huangpu_Park
[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Concessions_in_China#List_of_concessions
[4] https://www.globalresearch.ca/covid-19-further-evidence-virus-originated-us/5706078
[5] https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/22/rasismen-propagandan-fakta-och-den-djupa-staten/
[6] https://mychinaway.wordpress.com/2020/04/06/det-kom-ett-brev-med-fragor/
[7] https://www.rt.com/usa/485586-coronavirus-in-california-longer/

BEIJING, March 28 (Xinhua) – kinesiska utrikesministeriet har svarat på det öppna brevet som undertecknats av utgivare av tre U.S. medier. Följande är den fullständiga texten i svaret, översatt:

©————–<begin>————–©
Utgivare av Wall Street Journal, Washington Post och New York Times skrev tillsammans ett öppet brev den 24 mars. Men tyvärr har det skickas till fel mottagare. Det borde har riktats till den amerikanska regeringen.

Det som hänt har orsaker. De tre tidningarna råkade få en punkt rätt i sin skrivelse – Kinas beslut att återkalla presslegitimation dessa journalister var ett svar på de “senaste utvisning av 60 kinesiska journalister från USA av den amerikanska regeringen”. All-China Journalists Association har redan publicerat ett uttalande om utvisningen av kinesiska journalister från USA den 6 Mars. Ändå är det värt att sammanfatta hur USA har eskalerat det politiska förtrycket mot Kinesiska medier:

I december 2018 krävde USA att relevanta kinesiska medier måste registrera sig som “utländska beskickningar.”

Den 18 februari 2020 meddelade USA att Xinhua News Agency, CGTN, CRI, China Daily och den amerikanska distributör av deras dagliga utomeuropeiska upplagan skulle betecknas som “utländska beskickningar.”

Den 2 mars, meddelade USA att över 60 kinesiska journalister de facto senast den 13 mars måste lämna USA.

Under 2018 nekade USA visum för 29 kinesiska journalister utan någon anledning, inklusive nio baserad i USA.

Kinesiska journalister kan bara få visum för en enda entry. Vissa kan inte åka tillbaka till USA efter att ha rest hem på grund av avslag. De är också skyldiga att lämna in dokument för ansökan om visum. När den amerikanska sidan meddelade utvisning och eskalering det politiskt förtrycket av kinesiska journalister, har dessa tre viktiga medier, känd som “samvetes industrin” i Förenade Staterna uttalat sig för sina kinesiska kollegor? Har ni öppet kritisera den amerikanska regeringen och krävt att de återkallar dessa felaktiga beslut? Var fanns denna “pressfrihet” som ni alltid hävdar att ni förespråkar? Ingen ska förvänta Kina att tiga eller acceptera det växande politiskt förtryck och diskriminering som utövas av USA.

Det öppna brevet försökte länka Kinas motåtgärder med att rapportera om COVID-19. Brevet hävdade att de amerikanska journalisterna “utvisades” på grund av deras täckning av utbrottet av epidemin i Kina. Det förefaller som om dessa journalister var den enda källan till information om Kina, och att utan den skulle resten av världen saknar tillgång till situationen i 19-COVID Kina.

Faktum är, att efter att epidemin bröt ut, Kina har på ett öppet och ansvarsfullt sätt publicerat uppgifter om situationen dagligen. Vi har gett regelbundna uppdateringar till WHO och länder i hela världen, inklusive USA. Vi har också genomfört omfattande, rigorösa och noggranna åtgärder för att kontrollera spridningen av viruset. Vi har gjort betydande framsteg i att tygla utbrottet, och därigenom köpt dyrbar tid för världen. Kinas viktigt bidrag har erhållit mycket beröm, och allmänt applåderats av det internationella samfundet.

Dessa tre media måste påminnas om att världen inte kommer att sakna “bevakning, rigorös bevakning och rapportering” bara för att några av era journalister är frånvarande. Dessutom måste de i sitt innersta vara väl medvetna om de har rapporterat utförligt, troget, och objektivt om Kinas kamp mot viruset. Och historierna de skrev också självklart. Rapporter skrivna av sådana journalister kommer bara skada ert väletablerade hävdvunna varumärke och etablerade mediaagenturer.

I brevet, ber de tre utgivarna den kinesiska regeringen att “lindra de växande tillslagen mot oberoende nyhetsorganisationer”. Kinas UD’s talesman har gång på gång betonat att Kinas grundläggande politiska riktning att öppna upp landet inte har förändrats och kommer inte att förändras. Vi välkomnar utländska media och deras journalister att bevaka Kina i enlighet med Kinas lagar och förordningar, och vi kommer fortsätta att ge dem förmåner och stöd i att göra sitt jobb. Om det vore annorlunda, hur kommer det sig att det finns så många internationella medier och journalister som arbetar i Kina och skriver så många, omfattande och varierande nyheter om det här landet? Vad vi motsätter oss är det Ideologiska fördomar mot Kina och fabricerade av falska nyheter med ursäkter som “pressfrihet” Vad vi motsätter oss är uppförande som bryter mot journalistikens yrkesetik. Vi undrar hur kommer att dessa tre utgivare aldrig säger något om dessa omotiverade begränsningar och det förtryck som utövas av den amerikanska regeringen på era kolleger, kinesiska journalister?

Kina och USA har olika samhällssystem, men detta bör inte påverka journalisternas förmåga att vara objektiva, rättvisa, sanningsenliga och korrekta i sin rapportering. Kinesiska journalister i USA följer strikt lokala lagar och förordningar samt respekterar yrkesetik. Det är orättvist att tvinga fram, begränsa eller skapa hinder för dem bara för att de kommer från ett socialistiskt land som leds av den kinesiska regeringen och Kina behandlar inte amerikanska professionella nyhetsmedier på något annat sätt på grund av deras pro-demokratiska eller pro-republikanska rapporteringen. På samma sätt, kinesiska medier organisationer förtjänar också en rättvis behandling i USA. USA bör inte förtrycka de kinesiska medierna av ideologiska skäl. Sådan mobbning visar bara att USA inte vill eller vågar erkänna den historiska trenden att CPC leder det kinesiska folket framåt mycket framgångsrikt.

Som ni har insett är Kinas snabba utveckling en outtömlig källa till nyheter. Vi välkomnar rapportering från opartiska och rättvisa journalister, men vi accepterar inte arrogansen och fördomararna i det öppna brevet. Det kinesiska folket välkomnar inte partisk och orättvis rapportering som ordspråket går, “Den som knöt knuten bör lösa den.” Om dessa tre mediabyråer har klagomål bör som framföra dom till den amerikanska regeringen.

Sist men inte minst en påminnelse till Wall Street Journal: Du är fortfarande skyldig det kinesiska folket en ursäkt.
©————–<ends>————–©

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mediekonflikt mellan USA och Kina

 1. Ivan says:

  Vi ska ha respekt för covid-19, skydda äldre och de med sämre immunförsvar men den är sannolikt inte mycket svårare än influensa.
  Allt tyder på att syftet med hysterin och nödlagar är att stänga ner demokratin till fördel för en teknokratisk totalitär världsordning. Det råder ingen tvekan om att det finns en global agenda vars mål är en världsregering som inte kan bli annat än fascistisk och odemokratisk men utan att människor ser fotbojan. Många reagerar med ilska när de hör detta. En naturlig psykologisk reaktion som bottnar i rädsla och brist på kunskap. Drivkraften bakom agendan är kontroll men också pengar och makt rotad i en extremrationell syn på livet med eugeniska undertoner. Man fått för sig att vi är för många på planeten vilket inte stämmer. Det behöver inte bli fallet om makten ger upp system för pengar, makt och kontroll då fler barn föds per familj som ett resultat av fattigdom.

  Tanken säljs in med till synes goda intentioner. Agenda 2030 och klimatavtal, baserat på en lögn om CO2, ska rädda mänskligheten och planeten. Covid19 är senaste problemet där den ”goda” lösningen är vaccin och övervakning. I själva verket är det samma krafter bakom problemen som lösningarna. Vi kan nå en hel ren värld i fred och välstånd för alla redan idag. Lösningar finns men förhalas, förhindras eller stoppas eftersom de skulle ta bort möjlighet till kontroll. Agendan drivs av en elit med namn som Rockefeller, Bill Gates, Ted Turner, George Soros, m fl, med ett finger i det mesta av betydelse för att kunna driva agendan framåt. Så även denna gång med kopplingar till läkemedelsindustrin och forskning relaterat till covid19. Kring eliten finns politiker, journalister, forskare och andra intellektuella som hjälper agendan. Få vet antagligen vad den går ut på. Merparten lever i okunskap och är nyttiga idioter.

  Bill Gates far William H. Gates, Sr. var ett tag chef för Planned Parenthood som grundades av Margaret Sanger. Hon trodde på eugenik, höll tal för KKK och var en inspiration för nazisterna. Det är bara att lägga ihop ett plus ett för att förstå vad Bill Gates vill. Ena stunden hävdar han att vi är för många på planeten, håller hemliga möten där detta diskuteras för att i nästa förespråka och satsa pengar på vaccin som ska ”rädda” mänskligheten.

  Okunniga hyllar Gates som en godhjärtad filantrop och hänvisar till poliovaccin men är ovetandes om att många barn har farit illa av vaccinet. Han umgicks för övrigt med Jeffrey Epstein även efter att han dömts för pedofili och sexuella övergrepp. Vaccin mot stelkramp i Afrika har visat sig innehålla HCG ett hormon som hindrar kvinnors reproduktion. Med vetskap och trolig medverkan av både FN och WHO. HPV-vaccin gör det svårare för kvinnor* att bli gravida. Och så vidare. Uppenbarligen finns en bakomliggande agenda som är större än Bill Gates.

  Mycket tyder på att covid-19 kommer från ett labb i Kina och har kommit ut av en slump eller släpps medvetet. Andra uppgifter pekar mot USA. Antagligen är det både och. Dr Judy Mikovits menar att det sedan spridits med vaccinet mot influensa. Malariamedicinen klorokin tillsammans med zink ska vara ett fungerande botemedel. Intravenös vitamin C ett annat. Om alla varit noga med sin hälsa, vitaminer C, D och zink hade antagligen långt färre blivit sjuka från början. Många hade kanske sluppit att dö om detta tagits på allvar.

  Det är uppenbart att hysterin kring covid-19 är överdriven och används för att skapa mer panik än nödvändigt och stegvis stänga ner demokratin som en del av agendan. Om inte denna gång så nästa om, när covid19 kommer tillbaka. Rådande pandemi kan vara en slags övning för att se hur långt de kan gå. Nedstängningen av samhället med krislagar som ställer sig över grundläggande rättigheter och tystnaden kring alternativa botemedel ger oss en tydlig indikation. Planen ser ut att vara att vi ska tvingas ta ett vaccin för att sedan kunna registreras som ”säkra”. Ett första steg mot total kontroll och en världsregering.
  palbergstrom.com

  Like

 2. Ivan says:

  Intressant intervju med docent Olle Johansson om 5G och riskerna med den nya tekniken. -YouTube.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s