Sverige förlöjligas som okunnigt, obildat, opålitligt och löjligt

I går skrev en journalist på Sverige Radio en artikel mycket tydligt avsedd att smutskasta och förlöjliga Kina och kineser. Den har sedan repeterats av andra tidningar. Idag får hon svar på tal kinesiska media och sociala media och det är en riktig bredsida. Just denna journalist är välkänd för att i åratal ha publicerat rader av faktaförfalskade fejk artiklar om Kina och kineser, men trots att det upprepade gånger påpekats får personen fortsätta att producera sina faktavidriga alster.

Artikeln gällde det Traditional Chinese Medicine (TCM) och Lianhua Qingwen. [1]

Artikeln på Sverige Radio citerar tullen att Lianhua Qingwen bara innehåller mentol och artikeln ger intrycket att det är värdelöst fejk. [2]

Idag får Sveriges Radio svar på tal på bred front från Kina, och det är allt annat än smickrande. Sverige har helt enkelt förlorat anseendet, framställs som obildat, opålitligt, man jämför Sverige med ”den 17-åriga miljöflickan”, en tydlig hänvisning till Greta, och antyder att landet Sverige har inte ännu mognat ur tonåren och trotsåldern.

De stora tidningarna är artigt korrekta [3], de mindre tidningarna bloggarna och sociala media betydligt mindre så, och gör öppet narr av Sverige och beskriver landet Sverige som en okunnig, omogen, trotsig tonåring. Man påpekar att letaliteten (dödstalet) är 12% i Sverige, eller mer än tio gånger så hög som i Kina, och kommer förmodligen att överstiga hela Kinas. Hade Kina följt den ”svenska modellen” hade omkring en halv miljon nu varit avlidna.

“中国工程院院士钟南山团队的研究认为,中药连花清瘟在体外试验中有抗病毒的作用,该药日前获批用于治疗新冠肺炎轻症。 但瑞典当局检测后,认为连花清瘟对新冠肺炎没有作用,限制该药入境。”
“Forskning genomförd av Zhong Nanshan, en akademiker som är medlem i Kinas vetenskapsakademi, finner att den traditionella kinesiska medicinen Lianhua Qingwen har antivirala effekter i en in vitro-test. Enligt svenska myndigheterna har Lianhua Qingwen emellertid ingen effekt på den nya covid-19 och man har stoppat preparatet från att importeras till Sverige. ”

Man skriver. ”Kina rekommenderar effektiva medel, men Sverige säger att ingredienserna är endast mentol, och import är förbjuden” och man hänvisar till Sverige Radio.”

连花清瘟, Lianhua Qingwen betyder fritt översatt ”Alla blommorna som dödar pesten”, och galghumorn har inte missat liknelsen att Sverige istället föder pesten och människor dör, speciellt gamla människor. Gamla människor är högt respekterade och vördade i Kina.

En förpackning med 10 doser Lianhua Qingwen kostar i Kina en tia, och en syrgaskoncentrator kan man få för 1,500 kronor, men svenska gamla får istället några doser morfin. Kan våra ålderdomshem komma närmare Hitlers dödsläger tycker Julia Caesar. [4]

Vi kan bara undra vad Sverige Radio tycker. Varför granskar man inte istället svenska myndigheter och främst tullen och hjälper de svenska gamla. Internationellt erkände professor Zhong Nanshan fann att detta TCM förhindrar virusets fortplantning och dödar det.

P-0df3d7ca7bcb0a46c07ad3ef68d257226960afc7.jpeg

Professor Zhong Nanshan och hans team har funnit 21 aktiva ämnen i Lianhua Qingwen, medan svenska tullen fann en enda inaktiv. Om inte annat säger det väl något om Sveriges kvalifikationsnivå i vetenskap. Den 20:e Mars publicerade Zhong Nanshans team också en uppsats med titeln “Liahua Qingwen har antivirala och antiinflammatoriska effekter på coronaviruset”

P-0ff41bd5ad6eddc4ccd415913c6a17fb536633e4.jpeg

Lianha Qingwen (notera det något annorlunda namnet) är en ny kinesisk medicin som utvecklats av Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical Co. under SARS i 2003 och har passerat FDA fas II- kliniska prövningar i 2015. Den används huvudsakligen för behandling av sjukdomar orsakade av kyla och influensa. Den 25 mars offentliggjorde Yiling Pharmaceutical att dess patenterade traditionella kinesiska medicin Liahua Qingwen har godkänts och registrerats i Hongkong, Macao, Brasilien, Indonesien, Kanada, Moçambique och Rumänien som “patentskyddad kinesisk medicin”, “medicin”, “botanisk medicin”, “naturvårdsprodukter” och har alltså godkänts som just medicin.

Zhong Nanshan och hans team drog slutsatsen att Lianhua Qingwen avsevärt hämmade reproduktionen av det nya coronaviruset, påverkade virusmorfologin (dödar viruset) och har en antiinflammatorisk effekt. Forskningen visar att Lianhua Qingwen hämmar covid-19 virusattacken och detta förväntas bli en ny strategi för att kontrollera viruset.

På sociala medier i Kina driver man nu ändlöst med Sverige och speciellt svenska tullen och Sveriges Radio. [5] Man förlöjligar Sverige och svenskarna och säger att detta borde snarare förtjäna ett nobelpris, men svenskarnas partiskhet, fördomar och förutfattade meningar om Kina kommer även att hämma Sveriges framtid i kampen mot viruset. Man påpekar även att svenska Medicinalstyrelsen har varnat för Lianhua Qingwen och sagt att det är inget man rekommenderar.

Yang Zhanqiu, biträdande chef vid avdelningen för patogen biologi vid Wuhan-universitetet, påpekar även att det är inte möjligt att bedöma effekten genom att endast ta reda på vilka komponenter det innehåller, så hur kan de [Svenskarna] godtyckligt begränsa dess införsel. Det finns inga bevis.

Detta är bara en form av rasdiskriminering riktat mot etniska kineser säger man. Lianhua Qingwen är dessutom ett registrerat läkemedel i åtta länder, Brasilien, Thailand, Ecuador, och Singapore. Omkring 70 miljoner använde Lianhua Qingwen i mars.

Sveriges anseende är numera i starkt dalande i Kina, mycket tack vare Sveriges Radio.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.
[1] https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/07/tillbaka-till-framtiden-och-1933-pa-sveriges-radio/
[2] https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7467834
[3] https://www.globaltimes.cn/content/1187794.shtml
[4] https://juliacaesar.blog/2020/04/27/vem-bestammer-vem-som-ska-fa-leva/
[5] https://www.globaltimes.cn/content/1187794.shtml
https://stock.gucheng.com/202005/3899355.shtml
https://news.china.com/domestic/945/20200509/38194617_1.html

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sverige förlöjligas som okunnigt, obildat, opålitligt och löjligt

  1. Pingback: Sveriges Radio, nu en amerikansk propagandakanal | My China

  2. Pingback: DN och Bonniers förstärker sin ställning som USAs propagandakanal | My China

  3. Like!! Thank you for publishing this awesome article.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s