Trump är panikslagen och skräckslagen

Trump är i panik, skräckslagen och desperat. Landet USA är otroligt vanskött, i totalt kaos, har förlorat ansiktet internationellt, överges, ekonomin helt ur led, miljoner arbetslösa, ett katastrofalt handelskrig med Kina, coronakrisen vanskött, en belastning av en hel katalog av lögner och underliga påståenden, och till råga på allt är det val senare i år. Han bara måste hitta en syndabock, någon att skylla på, precis som alla härskare och diktatorer har gjort i århundraden.

P-the trump virus

Viruset, enligt senaste läckta hemliga rapporter

När det gäller Kina missar utländska journalister det mesta. Dels kan dom inte språket, har inte de viktiga relationerna och kontakterna, är just utländska journalister – vilka har gjort sig rejält illa omtyckta i Kina, och sedan förstår dom sig inte på hur Kina fungerar, vilket är mycket olika väst.

Att viruset kom från någon ”djurmarknad”, från Vuhan’s virologisk institut, eller ens från Kina är nu uteslutet efter flera utredningar. Människan har en genetisk kod kallad DNA, en genetisk kod finns även hos viruset, och därför går det att säga att viruset inte kom från Kina alls.

P-köttdisken idag, Älgstek älghögrev Hjortstek hjortytterfile, hjortinnanlår hjortsadel Välkomna till Sävedalens saluhall

Djurmarknad i Sverige. Vilda djur till salu, närmare bestämt älg och hjort på Sävedalens saluhall

Det finns inte heller några ”djurmarknader” i Kina, det finns saluhallar, som är identiska med svenska saluhallar och som säljer samma varor i Kina som i Sverige. De bilder som har cirkulerat kan spåras till andra länder och är decennier gamla.

Vad Trump vill ha är en USA kontrollerad utredning som han kan styra till att kasta skulden på Kina. USA är ju välkända för att styra sådana utredningar med hot och påtryckningar, som till exempel nedskjutningen av civilflygplanet över Ukraina.

Trump är uppenbart i panikläge. Ju längre tid som går, ju mer kunskap får vi om både omständigheterna och själva viruset, och det gör att det kommer att bli allt svårare för USA att styra eller förfalska en utredning. Dessutom har vi presidentval i USA senare i år. Kommer det att innebära slutet på Trump’s politisk karriär?

Trump använder samma metoder som härskare och diktatorer gjort i årtusenden. För att förhindra att folket vänder sig mot dom på grund av vanstyre eller andra orsaker skapar dom en yttre verklig eller inbillad fiende och försöker vända folket mot den ”fienden”, i detta fall Kina, men även Iran och Ryssland.

Att WHO behöver reformeras är det ingen som säger emot, inte ens WHO, men mitt under coronakrisen är knappast rätt tidpunkt, utom för USAs syften. Vad Trump och USA försöker göra är att ta kontrollen över WHO för egna syften på samma sätt som man tidigare försökt ta kontrollen över UNESCO och UN Human Rights Council UNHRC. Avsikten är tydlig. På så sätt kan USA gynna sina egna läkemedelsföretag som rakar in enorma vinster genom WHO arbete mot sjukdomar i världen, främst inom Afrika. Denna USA metod att gynna egna företag via internationella organisationer är mycket välkänd.

USA har ju som bekant riktat en flodvåg av falska anklagelser mot Kina över förmenta brott mot Mänskliga Rättigheter, och när FN organet UNHRC inte ville stödja USA övergav USA dom.

Trump påstår att den ansedda medicinska efterskriften The Lancet varnade för coronaviruset tidigt i december, men det är falskt. Den första rapporten The Lancet publicerade var den 24 januari 2020, och den rapporten var skriven av just kinesiska vetenskapsmän. Vid just det tillfället hade även Trump prisat Kina för dess hantering av Coronaepidemin.

”China has been working very hard to contain the Coronavirus. The United States greatly appreciates their efforts and transparency. It will all work out well. In particular, on behalf of the American People, I want to thank President Xi! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 24, 2020”

Och vidare den 24 februari prisade Trump igen WHO arbete som “working hard and very smart”

Vidare har Trump lyckats få det att se ut som om WHO har get efter för USAs hot och påtryckningar, men även det är inte helt sant. WHO hade redan debatterat och beslutat om en oberoende utredning, som dessutom stöddes av Kina, men tidpunkten var inte fastställd. USA bara hoppade in med ett tidsmässigt välplanerat hot som fick det att se annorlunda ut än det var.

P-Gekås ullared aftonbladet 200502

“Djurmaknad” på Gekås i Sverige, Ullared. Foto Aftonbladet. Dom i Kina ser identiskt ut, ner i minsta detalj.

Hur Kina har hanterat krisen är knappas någon hemlighet. Kina har varit totalt öppet, och är det fortfarande. Det enda man stoppat är vilda spekulationer, spridandet av falska rykten och konspirationsteorier.

Kina bör hyllas, hylla den som hyllas bör, det var rent fantastiskt hur man hanterade krisen. Varför Kina lyckades så briljant har del med kulturen att göra, att myndigheter och innevånare samarbetar i harmoni, vilket är olika i väst där dom står i motsatsförhållande och ofta konflikt. Jag var själv med och har skrivit om det. (Länkar nedan)

När Kina stängde sina inrikesflyg fungerade det. Orsaken är något speciellt kinesiskt, samverkan och samarbete. När ett land som USA stänger sina gränser slår det mot ekonomin och affärsverksamheten och det fungerar inte. Omedelbart kommer det att bli en skur av stämningar och domstolsförhandlingar, och stängningen blir som att använda ett fisknät till regnskydd, det fungerar inte så bra.

För oss i Kina är ”inflytande[t] Kina har över WHO” något kristallklart kinesiskt. Kina har inget ”inflytande” alls, men Kinas mycket öppna samarbete med WHO och Kinas stora kunnande och erfarenhet utövar påverkan på WHO precis på samma sätt som en läkare påverkar envar som är patient, eller en lärare på en elev. WHO och dess ämbetsmän har respekt och förtroende för Kina. Vilken respekt tror ni dom har för Trump.

Kina försökte inte alls dölja något. Det är amerikansk propaganda och ren rå lögn. Redan dagen efter att problem hade upptäckts i december 2019, och innan prover hade analyserats, gick man offentligt ut och uppmanande till att använda munskydd och undvika folksamlingar. Informationen i första hand om vad som pågått överallt i Kina har bara flödat på nätverken, till den grad att det blockerat internet ibland. Ingenting har dolts eller ens kunna döljas. Kina har handlat med en otrolig öppenhet och hastighet. All information har alltid varit helt öppen och offentlig.

Att viruset inte kom från Kina vet vi idag, den bästa och mest sannolika träffen just nu genetiskt är en fladdermus som endast lever på ön Java i Indonesien. Den genetiska träffen är dubbelt så hög som med någon fladdermus inom Kina.

P-Fort DetrickStörsta misstanken och sannolikheten är att viruset kom från ett nu nedstängt biologiskt vapen laboratorium i Vermont, i USA, vilket plötsligt stängdes av myndigheterna 2019 efter ett flertal problem med just biosäkerheten. Viruset fördes sedan till Kina med en militärdelegation i oktober. Medborgarjournalister i USA har till och med identifierat personen som förde smittan med sig. Högst sannolikt inte medvetet.

Viruset säga vara naturligt utvecklat, inte konstgjort i ett laboratorium. I ett laboratorium kan man förändra ett virus, eller annan organism, genetiskt genom att ”klippa och klistra” i delar av den genetiska koden. Man kan även utveckla en organism genom naturligt urval eller att på naturlig väg initiera att organismen muterar. Det är känt att USA har arbetat på sådan genmodifiering på naturlig väg, och det stärker misstanken att det var ett sådant virus som ”rymde” från biovapen fabriken i Fort Detrick i Vermont på grund av undermålig biosäkerhet. Även om det är både möjligt och sannolikt är det inte bevisat. Kanske USA och Trump vet något dom inte vill vi skall få reda på.

Mängder av frågetecken återstår. Viruset fanns i USA sex månader innan det upptäcktes i Kina, även i Frankrike och i Kalifornien, men även om det är samma virus är det olika arter. Uppstod det i USA, eller på annan plats och sedan spreds till Kina och Frankrike. De är obesvarade frågor. Även Kina vill absolut veta var det kom ifrån, men Kina är det enda land som gjort ansträngningar att ta reda på det.

Något annat mycket intressant relaterat pågår här i Kina. Diskussioner om att flytta både WHO, flera FN organ, eller till och med hela FN till Kina. Kina skulle bygga en hel ny FN-stad, som skulle administrativt skiljas från Kina, lite som ett eget avgränsad region med självstyre. Inga FN funktionärer skulle behöva visum för att vistas där, men alla andra, inklusive kineser, skulle behöva visum. USA har ju som bekant börjat neka FN funktionärer tillträde till USA på politiska grunder och det finns krafter som vill ha bort FN från både USA och New York.

Var detta kommer ifrån vet vi inte, men det är vanligt att regeringen i Kina ”läcker” idéer på så sätt, och sedan iakttar hur som mottas av allmänheten på nätverken. Ibland föds sådana idéer på nätverken, regeringen hakar på, och det blir verklighet. Just nu är det mest ”watch this space”.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.
Kina kritiskt till WHO-utredning: ”Politiskt motiverat”
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-s-coronahantering-ska-utvarderas-trump-ar-inte-nojd
https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/07/tillbaka-till-framtiden-och-1933-pa-sveriges-radio/
https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/10/tjugofyra-logner-fran-usa-som-
https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/18/dn-och-bonniers-forstarker-sin-stallning-som-usas-propagandakanal/
https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/07/varfor-lyckades-kina-sa-briljant/
https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/30/virusrapport-inifran-kina-mitt-eget-virus-och-zhou-dynastin/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s