Domen, Gui Minhai, och ”Ondskans gäng”

Så här ser domslutet mot Gui Minhai ut. Källa, Ningbo Tingsrätt, eller mer formellt, Ningbo Intermediate People’s Court. Min översättning nedan. Artikeln fortsätter nedan.

P-Ningbo Intermediate People’s Court

Domstolen i NIngbo

桂敏海为境外非法提供情报案一审宣判
发布日期:2020-02-24浏览次数

桂敏海,男,汉族,1964年5月5日出生,原籍中国宁波,1996年加入瑞典国籍,2018年经其本人申请依法恢复中国国籍。

2020年1月,浙江省宁波市人民检察院向宁波市中级人民法院提起公诉,指控桂敏海犯为境外非法提供情报罪。宁波市中级人民法院经依法开庭审理,于2020年2月24日公开宣判,认定桂敏海犯为境外非法提供情报罪,判处有期徒刑十年,剥夺政治权利五年。桂敏海表示认罪服判不上诉。

案件办理过程中,司法机关充分保障了桂敏海依法享有的各项诉讼权利。部分社会群众旁听了宣判。

Min översättning.

”Tingsrättens dom om Gui Minhai’s fall beträffande olagligt tillhandahållande av information till främmande stat.

Datum för offentliggörande: Februari 24, 2020.

Gui Minhai, av Han nationalitet, född 5 maj, 1964, från Ningbo i Kina, fick svensk nationalitet 1996. Gui Minhai ansökte 2018 att återfå sin kinesiska nationalitet i enlighet med lagen.

I januari 2020 inledde Ningbo People’s distriktsåklagare i provinsen Zhejiang ett offentligt åtal i Ningbo intermediära folkdomstol, och åtalade Gui Minhai för att olagligt tillhandahålla information till utländska stater. Ningbo domstolen höll en förhandling i enlighet med lagen, och den 24:e februari, 2020 dömde den åtalade till tio års fängelse och fem års berövande av politiska rättigheter för brottet att olagligt ha tillhandahållit information till främmande stat. Gui Minhai förklarade sig skyldig och yrkade att överklagan inte skulle väckas.

I samband med handläggningen av ärendet har domstolen till fullo garanterat alla rättsliga rättigheter i enlighet med lagen. Några av allmänheten deltog i domen. ”

 

Det var alltså en offentlig rättegång med medlemmar ur allmänheten närvarande.

Då det rör sig om spioneri är det normalt, precis som i Sverige, att domslutet inte återger några detaljer. Polisutredningen var som alltid i Kina synnerligen grundlig och omsorgsfull och tog flera år. Polisen i Kina arbetar med personligt ansvar, och inget lämnas till slumpen eller gissningar.

Jag har spenderat många timmar på att söka på detta på kinesiska bland sajter i Kina, men nästan allt som kommer fram är gammal välkänd information som bäst kan läsas i en av mina tidigare artiklar. [1]

Kina med sina vidsträckta och omfattande personliga nätverk är dock ett land där det är nästan omöjligt att lägga locket på helt. Följande har i olika former dykt upp på olika håll, det är långt ifrån några konspirationsteorier eller gissningar, men inte heller något som är styrkt som fakta. Så här ser det ut.

Gui kom till Sverige och skrev in sig på doktorsprogrammet på Göteborgs universitet. Han fullbordade aldrig någon examen. Han startade ett bedrägeri, där han lurade kinesiska studerande att betala honom de pengar familjerna sparat som skulle gå till barnens utbildning. När det upptäcktes tog två ungdomar livet av sig, och Gui övergav då sin tyskfödda fru och svenskfödda dotter och flydde till Kina.

Gui hade dessförinnan fått svenskt uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap på falska grunder, motiverat med att han var jagad i Kina på politiska grunder efter att ha varit delaktig i de USA stödda upproret på Tiananmen. Han var aldrig involverad. Han befann sig i Sverige.

I Kina engagerade han sig i affärer i sin hemstad Ningbo. Efter en blöt utekväll körde han ihjäl en ung flicka, enligt polisen, ”redlöst” berusad, i hög fart, och utan körkort, och smet och lämnade henne att dö på gatan.

Han dömdes till 2 års villkorligt fängelse med reseförbud och anmälningsplikt, men flydde igen till Hong Kong på falska papper efter en månad, och höll sig sedan undan rättvisan i över tio år på ett svenskt pass.

Han startade en bokhandel och förlagsverksamhet i Hong Kong, och började publicera påhittat skvaller om sex och kvinnoaffärer som attribuerades till medlemmar av Kinas regering. Det var inga ”satirer”.

Det var här det verkar som USA och CIA kom in i bilden. Den fanns aldrig någon bokhandel i den bemärkelsen att det var en affär där folk gick in för att köpa böcker, det fanns aldrig någon förläggarverksamhet vars huvudsysselsättning var att publicera böcker att distribuera i Hong Kong, det kom att bara bli en täckmantel och bas för att sprida propaganda i Kina med syfte att undergräva förtroendet för Kinas regering och ledning, i avsikt att destabilisera landet. Definitivt inga ”satirer”. En alltför välkänd metod USA använder för att åstadkomma regimbyten runt om i världen och etablera amerikanska vasallstater under amerikansk kontroll. USA stationerar sedan militära styrkor för att stärka ”säkerheten”. Irak är ett exempel.

Nu satt Gui fast i USAs och CIAs garn, och dom ville ha mer och var villiga att betala bra. Det finns ingen chans att någon kan ha tjänat 10 miljoner på bokförsäljning i Hong Kong på så kort tid. Författaren Lena Holfve har rett ut en del i sin polisanmälan för bedrägeri mot den mobb som omgett Gui-affären i Sverige. [2]

Så vad hände egentligen när det gäller spioneriet. Det förefaller som om USA utnyttjade Gui’s nu beroendesituation att tvinga honom att genom sitt nätverk få någon att mot rundlig betalning stjäla interna dokument från regeringen. De skulle ha varit dokument där regeringsmedlemmar, inklusive XiJinping, hade utbytt personliga åsikter över hur olika situationer och ärenden skulle behandlas.

Hur mycket av detta som stämmer med verkligheten vet vi inte, det går knappast att verifiera, men efter ett långt liv med Kina, för mig känns det i alla fall både verkligt och möjligt. En glimt av den smutsiga värld som statligt styrda och finansierade medier i Sverige mörkar och aldrig berör eller skriver om. Detta är nog så nära sanningen vi kan komma idag.

Min egen åsikt om Gui Minhai idag är en känsla av respekt och heder. Han ställde sig upp, rätade på sig, erkände sina misstag, och tog konsekvenserna, och fick samtidigt skydd i Kina mot mobben i Sverige. Nu vill han inget mer än att bli lämnad ifred och bli en vanlig okänd medlem av allmänheten igen och återbygga banden med sin familj och dotter.

Problemet nu är den mobb, som på nätverken här har kallats ”Ondskans gäng” (邪恶的帮派), en parafras på ”De fyras gäng”, och som består ett sortiment av terroriserande aktivister, maskerade som journalister, skribenter, författare eller kulturarbetare, som parasiterar på och rått utnyttjar Gui och hans familj och dotter för att föra fram sin egna åsikter och nå sina egna mål. Det finns även anledning att tro att vissa medlemmar i denna mobb var de som författade delar av propagandan som distribuerades in i Kina, och det är den egentliga anledningen till att dom nu så intensivt försöker få honom fri. Gui är en “Jeffrey Epstein”, han ”vet för mycket”.

Uttrycket är träffande. ”De fyras gäng” (四人帮) är en nedsättande beteckning på personerna Jiang Qing, som var Mao Zedong’s fru, Zhang Chunqiao, Yao Wenyuan och Wang Hongwen. Dom hade alla tunga positioner i Kinas ledning då, och utnyttjade den då gamle, sjuke, och dement Mao för egna finansiella och makt- syften, precis som dagens ”Ondskans gäng” utnyttjar Gui, hans dotter och familj. Jag återkommer om detta.

Det skall även noteras att USA har vänt på varenda tillgänglig sten för att utnyttja detta för sin anti-Kina propaganda, inklusive att låta Angela Gui ”vittna” inför kongressen, och med frekventa uttalanden som papegojaktig alltid repeteras av deras lojala media, även i Sverige.

Vad familjen Gui nu bäst behöver är lugn och ro från denna parasiterande politiska publicist mobb och deras drev, för att återigen i enskildhet och utan insyn tillåtas bygga upp sitt liv, och det inkluderar den unga damen Angela Gui som har utnyttjas på ett otroligt vidrigt sätt.

En annan sak som kommer att bli intressant att se är om medlemmar av denna mobb, som nu fått namnet ”Ondskans gäng”, kommer att försöka hänga ut de som säger emot, som att sprida falska rykten om falska identiteter eller andra påhittade historier via MSM, och skriva hotelsebrev, vilket en del medlemmar tidigare har gjort.

När det gäller begreppet ”Ondskans gäng” återkommer jag till det i en annan artikel.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.

[1] https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/27/vidriga-lognaktiga-falska-media-och-journalister-ni-borde-skammas/
[2] https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/26/brister-medias-bolder-av-logner-nu/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Domen, Gui Minhai, och ”Ondskans gäng”

  1. Pingback: Bonniers och media fortsätter sina rasistdrev mot kineser | My China

  2. Pingback: En liga av förfalskare och rasister härjar i Sverige | My China

  3. Pingback: Den tragiska sagan om Gui Minhai | My China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s