Hur Kina smittades av viruset

Hade Sverige gjort som Kina hade 32 personer förlorat livet. Nu är nästan 5,000 döda och antalet ökar. Så vad är skillnaden. Vi reder ut.

P-AP20030595268074-1Som Johan Carlsson från FHM säger i en intervju i DN, viruset flög under radarn till Sverige, det vet vi. Så kom det även till Kina. Vad vi även nu vet är att det inte har Kina som ursprung. Människor har ett DNA, varenda människa har en unik genetisk kod, och så är det även med virus. Därigenom går det att fastställa, tillsammans med tiden, att viruset inte har sitt ursprung i Kina. Det spreds över världen via flera olika mellan-steg, där Kina var en. [1]

Ursprunget till viruset tros vara ett amerikanskt biologiskt vapenlaboratorium i Fort Detrick, Maryland, som grundades 1943 för att utveckla biologiska vapen, men stängdes plötsligt av myndigheterna i USA i början av 2019 på grund av upprepade allvarliga problem med biosäkerheten. USA har lagt på locket och raderat all information när det gäller problemen vid Fort Detrick, så det går varken att utesluta eller bevisa, men det är det mest sannolika spåret just nu. [2,3,4]

P-Fort DetrickViruset kom sedan till Kina med en militär delegation i oktober 2019. Medborgarjournalister i USA har till och med identifierat personen som bar på viruset. Vi vet att det har varit flera fall i USA, och även Europa, innan viruset upptäcktes i Kina. Med all sannolikhet spreds det inte avsiktligt. Vi vet även med 100% säkerhet att viruset inte kom från Wuhan Virologiska Institut, den genetiska koden matchar ingenting som har funnits eller finns vid institutet, och institutet saknade både teknologi, resurser och kunskaper att utveckla ett nytt virus. Detta har ett flertal erkända forskare från flera olika länder vittnat om som har forskat vid institutet.

Det finns gott om frågetecken. Varför har USA, Trump och Pompeo speciellt, gått ut så stenhårt och högljutt med propaganda för att försöka skylla på Kina. Är det den gamla Josef Goebbels doktrinen att upprepa en lögn ändlöst i förhoppning att det skall bli en sanning. Vad försöker dom dölja, vet dom kanske redan att viruset skapades i Vermont i USA och rymde från biovapenlabbet. Varför mörkar alla media som är lojala mot USA-regimen detta, som Bonnierpressen och DN.

Som DN skriver, responsen från Kina var omedelbar och mycket effektiv. Timmar efter att man ens misstänkt att det rörde sig om ett nytt virus gick myndigheterna ut och uppmanade till att använda munskydd och att undvika folksamlingar. Inofficiellt delades informationen omedelbart och inom timmar med WHO, och Kina formellt informerade WHO och alla länder, inklusive USA, så snart det var verifierat vad det rörde sig om.

P-S-2020-03-19-15h14m52s294_resultAtt man stängde in folk i Kina är en lögn. Det närmaste någon instängning man kom var att när innevånarna i en bostad ville skapa bevis för att dom inte gått ut. Metoden blev att klistra ett vanligt A4 papper på dörren. Skulle någon ha öppnat dörren skulle papperet gå sönder, och det gick inte att sätta tillbaka inifrån lägenheten. Dom bilder vi sett om att dörrar svetsat igen är förfalskningar. Det rör sig om en industrifastighet som skall rivas, och som dessutom har fönster i marknivå som man kan lämna byggnaden genom. [5]

Dessutom har förstås anti-Kina propagandan fått vatten på kvarnen och vi har sett otaliga förfalskningar och uppdiktade historier.

Att man ”jagade” folk, som DN skrivet, har en viss sanning i sig, men inte bara i Wuhan. Man skickade ofta ut uppmaningar på WeChat att iaktta social distansering, undvika folksamlingar, det fanns banderoller överallt som uppmanade till social distansering, man skickade till och med ut högtalarbilar som körde P-IMG_20200307_141602_DRO

runt och uppmanade till försiktighet, vilket inte har hänt sedan kulturrevolutionen, man tog temperaturen på folk lite överallt, och hade till och med robotar som rullade runt och tog temperaturen på folk med IR teknik, och i högtalare uppmanade till att använda munskydd. Man organiserade dörrknackning, en lokal polis, en sjuksköterska och kanske en lokal känd politiker gick runt och knackade dörr, bad att få ta temperaturen som en säkerhetsåtgärd, förklarade, delade ut information och blanketter där man skulle fylla i symptom och kroppstemperatur dagligen. Man tjatade helt enkelt på befolkningen, alla som inte följde råden att visa respekt och omsorg för andra skulle få en känsla av att skämmas. Svenskarna med en mycket annorlunda kultur och samhällsåskådning skulle känna det som övervakning, medan i Kina anses det vara att visa omtanke och omsorg.

Ville någon inte släppa in dom i hemmet lämnade man över en termometer, information, blanketter och höll kontakten via WeChat. ”Är ni OK, mår ni bra, hur var det med tempen….” osv. Skolorna stängdes, men inte undervisningen. Den fortsatte på WeChat, vilket barnen själva satte upp, och det har fungerat så bra att många vill fortsätta så. Man kunde handla via WeChat, betala räkningar, besöka släktingar och vänner, till med besöka de avlidnas gravar, ha kafferep och musiklektioner, till och med yoga och gympaklasser.

Ett antal appar dök upp som stöd till att socialt distansera. Appen påminde regelbundet om att innehavaren borde ta tempen, och notera temperatur och eventuella symptom i appen. En del appar, en som den som jag fortfarande använder, loggade min position, och varnade om jag gick in i en smitt-zon. All information kunde sparas på mobilen under min kontroll till 100%, ingen myndighetsövervakning möjlig. I Sverige fungerar ju allt som en massövervakning, eller inte alls. Sverige har en grundläggande kultur att myndigheter skall övervaka, kontrollera och styra individerna i samhället. Motsatsen gäller i Kina, att envar skall ta ansvar för sina handlingar.

Inget tvång eller övervakning infördes. Det behövdes inte. Jag kommer ihåg min egen reaktion när meddelande från myndigheterna dök upp på mobilen. Det var inget konstigt alls.[6]

Råden lät ju vettiga, så jag började handla en gång i vecka istället för var dag, tog mina promenader inom vår inhägnade grindstad, vilken vi själva satte i karantän, och slutade åka ner till centrum då och då. Alla som möttes utomhus gick omvägar och undvek kontakt, och det var ingen ända på alla humoristiska video-klipp som las upp på webben eller skickades ut på nätverken. Vi som bodde i grindstaden kunde komma och gå som vi ville, även om vi uppmanades att inte lämna området i onödan. Inga utomstående fick komma in, och alla som gick in kollades för feber.

Skulle Kinas metoder fungera i en ”demokrati” som Sverige. Knappast. Kina har ju ingen ”demokrati”, man har folkstyre och en kultur och samhällssystem som alltid söker harmonisk samverkan och sammanhållning, inte konflikt, motsättningar och strid som i demokratier. Dessutom har Kina en hel del tillgångar som saknas i Sverige, som en mycket stark känsla och medvetenhet av personligt ansvar för sina handlingar, omsorg om sig själv, familjen och omgivningen, både när det gäller personen, familjen och samhället. I Sverige gäller ”demokrati” och ”liberalism”, vilket i praktiken betyder att alla kan göra vad dom vill utan ansvar och hänsyn till någon annan, det är ju staten som är ansvarig och måste ta beslut och agera, viruset är ju bara en förkylning ändå, och sjukvården ”gratis”. Det är ju precis vad vi såg demonstrerat, folk struntar ju blankt i varningar och råd, man går på krogen och demonstrerar på gatorna ändå, 27.000 personer gick på ”Friends” för att se Melodifestivalen och efteråt var det fest på ett fullpackat Berns.

P-Robot CoronaKinas uppmaningar på WeChat, robotar, apparna, dörrknackningen och banderollerna skulle definitivt bli och uppfattas i Sverige som övervakning och kontroll, medan i Kina uppfattas det som omtanke och stöd. Skulle Sverige införa något som liknar Kinas effektiva modell då skulle det bli som i Nya Zeeland, i praktiken en totalitär polisstat, komplett med vägspärrar, ID kontroller och förhör på gatorna, och massövervakning av mobiler och med drönare, för så var det på Nya Zeeland. Åkte två i familjen till snabbköpet för att handla mat blev det stopp i vägspärren och böter.

Dessutom är en standardreaktion hos oss alla i Kina på minsta känsla av förkylning att ta en dos Lianhua Qingwen, en Traditional Chinese Medicine (TCM) som bevisligen hämmar utvecklingen av en förkylning och virus, en dos vitaminer, att använda munskydd, och att undvika att smitta andra. Man tror idag att allt detta tillsammans spelade en betydlig roll i att begränsa spridningen av viruset i Kina.

Det är alltså mycket stora skillnader hur det fungerar i Kina och i ”demokratier”. I Kina samverkar alla för allas bästa med stor personlig frihet, omtanke och ansvar, i ”demokratier” krävs autokratiska drakoniska tvångsåtgärder uppifrån efter beslut från från den härskande eliten för att uppnå samma sak, om det ens är möjligt.

I Kina isolerade man ålderdomshemmen, eller stängde dom och de gamla återvände till familjerna tills vidare. Man etablerade separata sjukhus för alla smittade. Samhällsfunktionerna flyttade till WeChat. Man kunde handla i speceriaffären eller på konditoriet på WeChat, utföra bankaffärer, betala räkningar, besöka släktingar och bekanta, gå i skolan, gå till läkaren, göra affärer, skriva kvitton och räkningar, och mycket annat. Kunskapen och teknologin fanns redan på plats.

I Sverige skulle allt detta vara omöjligt, för Sverige har inte hunnit så långt i samhällsutvecklingen och användningen av teknologi. Kompetens och erfarenhet att fungera elektroniskt finns helt enkelt inte hos den breda allmänheten i Sverige. Myndigheterna och media motarbetar dessutom bruket av WeChat frenetiskt och paniskt med falsk skrämselpropaganda. Myndigheterna kan inte massövervaka genom WeChat, tidningarna och media kan slås ut av WeChat, vilket redan har hänt i Kina. Kinas mediesystem ligger numera på nätverken på WeChat och drivs från gräsrotsnivå, och dom klassiska tidningssajterna har mer blivit anslagstavlor för företag och myndigheter.

P-0c868atbSom DN skriver, många människor har nog dött med covid-19 och inte av covid-19, men i Kina har totalt omkring 4,500 registrerats, i Sverige omkring 5,000, siffran stiger ännu. Hade Sverige kunnat tillämpa Kinas metoder? Det är knappast möjligt därför att Sverige är inte tillräckligt utvecklat varken när det gäller bruket av teknologi eller har nått samma kulturella eller samhällsutveckling och mognad som Kina. Sverige är dessutom en ”demokrati” utan folkstyre, men om det hade gått då hade proportionellt 32 personer avlidit i Sverige.

Det är skillnaden. Sverige räddade ”ekonomin” och betalade i människoliv. Kina skyddade människoliv, och betalade med 1% förlust i ekonomin på årlig basis.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.

 
[1] https://www.dn.se/nyheter/sverige/johan-carlsson-smittan-kom-in-fran-lander-som-gick-under-varradar/
[2] https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/22/rasismen-propagandan-fakta-och-den-djupa-staten/
[3] https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/05/tio-svara-fragor/
[4] https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/20/trump-ar-panikslagen-och-skrackslagen/
[5] https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/22/rasismen-propagandan-fakta-och-den-djupa-staten/
[6] https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/30/virusrapport-inifran-kina-mitt-eget-virus-och-zhou-dynastin/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s